Persidangan Permulaan Pelaburan Global Sime Darby akan diadakan

2023-07-17

 

Persidangan Permulaan Pelaburan Global Sime Darby akan diadakan pada 2023 Julai, 7 di Dorsett Junham Subang, Malaysia.

Kuala Lumpur, Malaysia

Tapak persidangan Dorsett Junhe Tarikh hotel: 2023 Julai 7

Tapak Mesyuarat Grand Ballroom tersedia

Dengan globalisasi perdagangan, RCEP dan kemajuan Inisiatif Jalur dan Laluan, Malaysia telah mula memainkan peranan yang semakin penting dalam perdagangan antarabangsa, yang mempunyai kesan penting terhadap pembangunan ekonomi dan perdagangan dunia.

Sebagai ahli penting di Asia Tenggara, Malaysia mempunyai kelebihan dan peluang berikut dalam perdagangan antarabangsa:

1. Kelebihan geografi:Malaysia terletak di persimpangan laluan perdagangan utama di dunia, menjaga Selat Melaka, dan mempunyai lokasi geografi yang menguntungkan, menghubungkan pasaran penting seperti AsiaEropah dan Amerika. Ini memberikan kelebihan geografi yang unik untuk perdagangan entrepot Malaysia, membolehkan barangan beredar dan mengangkut dengan lebih mudah di seluruh dunia.
2. Pembangunan ekonomi dan potensi pasaran: Melalui Malaysia, ia boleh memancarkan ke seluruh rantau Asia Tenggara, yang mempunyai penduduk yang besar dan kelas menengah yang semakin meningkat, dan kuasa perbelanjaannya secara beransur-ansur meningkat. Dengan perkembangan pesat ekonomi dan dasar pembukaan kepada dunia luar, pasaran Asia Tenggara telah menjadi titik panas yang diusahakan oleh perusahaan global. Penyedia perkhidmatan perdagangan Entrepot boleh membantu syarikat merebut peluang perniagaan di pasaran Asia Tenggara dan memenuhi keperluan pengguna tempatan.
3. Kelebihan dasar: RCEP + Belt and Road, di mana RCEP adalah perjanjian perkongsian ekonomi komprehensif serantau, kawasan perdagangan bebas dengan penduduk terbesar, skala ekonomi dan perdagangan terbesar dan potensi pembangunan yang paling banyak di dunia, dan organisasi kerjasama ekonomi keempat terbesar di dunia.
4. Kelebihan pasaran Asia Tenggara: pasaran muda, permintaan yang kukuh. Asia Tenggara menyumbang separuh daripada penduduk di bawah umur 30 tahun, yang bermaksud bahawa permintaan penggunanya akan melonjak dengan pembangunan. Pasaran Asia Tenggara adalah sejajar dengan ciri-ciri pasaran letupan jumlah perdagangan: aktiviti e-dagang yang tinggi dan potensi penggunaan yang tinggi.

Sime Darby Group mempunyai peluang dan kelebihan berikut dalam membuka perniagaan perdagangan antarabangsa:
Pertama, kelebihan lokasi, Sime Darby Group beribu pejabat di Kuala Lumpur, bandar pelabuhan terbesar di Malaysia, yang merupakan stesen transit dan pusat pengedaran untuk perdagangan import dan eksport di Asia Tenggara, dan kelebihan lokasinya sangat ketara.
Sime Darby Group mempunyai lebih daripada 300 cawangan dan lebih daripada 26000,<> pekerja di seluruh dunia, dan telah berjaya disenaraikan di Malaysia dan negara-negara Asia Tenggara yang lain. Sime Darby Group mempunyai cawangan di tanah besar China Shanghai, Shenzhen, Guangzhou, Panyu, Hainan, Shantou, Chengdu, Changsha, Yunnan dan tempat-tempat lain, dan telah membentuk pengedaran yang luas dan pengaruh yang besar.
Ketiga, kelebihan pasaran, potret pengguna kumpulan pelanggan Sime Done, secara amnya menunjukkan kuasa perbelanjaan yang tinggi, termasuk ramai orang yang bernilai tinggi. Bahagian perniagaan yang baru ditambah mempunyai kelebihan semula jadi dalam bidang komunikasi maklumat, kerjasama asing, pembinaan domain swasta, dan pembelahan pengguna.

Fokus pada masa kini, lihat ke masa depan.
Sime Darby Group akan merebut potensi pasaran pengguna yang berkembang pesat di Asia Tenggara, menyasarkan kumpulan pengguna muda, menyesuaikan strategi perdagangan import dan eksport, dengan cepat mendapat kedudukan, dan bersedia untuk mengambil bahagian dalam pesta kekayaan ini dengan pemimpin dan syarikat yang cemerlang di seluruh dunia, bersama-sama mewujudkan sektor perdagangan antarabangsa, memberi sumbangan besar kepada masyarakat, dan mendapatkan sekeping pai.
Pada masa itu, pemimpin perusahaan atau pasukan yang mengambil bahagian dalam mesyuarat dan mencapai kerjasama akan diberi keutamaan untuk mendapatkan kebenaran promosi.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.