Pameran Jenama Mesin & Pengilangan Pintar China (Thailand) & Wayar & Tiub Asia Tenggara 2023 Berjaya Diadakan di Bangkok, Thailand.

2023-10-07

Bagi menggalakkan kerjasama antarabangsa dan pembangunan perdagangan jentera dan industri pengilangan pintar China, 'Pameran Jenama Mesin & Pengilangan Pintar China (Thailand) & Wayar & Tiub Asia Tenggara 2023' telah berjaya diadakan dari 20 hingga 22 September 2023, di Bangkok, Thailand. Acara ini dihoskan oleh Kementerian Perdagangan Republik Rakyat China, anjuran Biro Hal Ehwal Pembangunan Perdagangan Luar dalam Kementerian Perdagangan Republik Rakyat China, dan dilaksanakan oleh CMEC International Exhibition Co., Ltd. Pameran ini telah diadakan serentak dengan Wayar & Tiub Asia Tenggara, acara terkemuka yang telah berjaya dihoskan selama 10 tahun dan berfungsi sebagai platform penting untuk perniagaan China dan Thailand bagi bekerjasama dalam projek.

 

 

Pameran ini berlangsung di Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Bangkok dan menghimpunkan syarikat-syarikat ternama dari China dan Asia Tenggara. Pada acara ini, bilangan pempamer China mencecah 70 orang, memenuhi kawasan seluas lebih dari 738 meter persegi. Pameran ini memberi peluang kepada para hadirin untuk mempelajari tentang trend pembangunan terkini dan inovasi teknologi dalam industri, di samping memupuk peluang yang menggalakkan bagi pertukaran dan kerjasama antara perusahaan.

 

Bagi menggalakkan pertukaran antara perusahaan China dan Thailand dan meningkatkan keberkesanan pameran di luar negara, acara pertukaran untuk usahawan Cina dan Thailand telah diadakan di tapak pameran pada 22 September. Encik Zhang Xiaoxiao, Kaunselor Pejabat Ekonomi dan Komersial Kedutaan Republik Rakyat China di Kerajaan Thailand, menyampaikan ucapan perasmian. Dalam acara pertukaran usahawan ini, lebih daripada 50 pempamer China bertemu secara bersemuka dengan pembeli-pembeli berkualiti tinggi dari Thailand dan Asia Tenggara, meneroka peluang kerjasama dan mewujudkan perkongsian perniagaan.

 

Kejayaan mengadakan pameran tersebut bukan sahaja mengukuhkan kerjasama dan pertukaran antara China dan Thailand dalam bidang jentera dan pengilangan pintar, memberikan sokongan padu kepada syarikat-syarikat China untuk berkembang ke pasaran Asia Tenggara, tetapi juga menggalakkan lagi pelaksanaan "Belt and Road Initiative" dan meningkatkan hubungan kerjasama antara China dan Thailand dalam perdagangan, inovasi teknologi dan kerjasama perindustrian.

 

CMEC INTERNATIONAL EXHIBITION CO LTD

Melody Dong

dongts@cmecexpo.com

www.cmecexpo.com

Beijing, China

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.