MATRADE anjur Hari Eksport 2024 di enam lokasi bermula Julai ini

2024-06-30 berita.rtm.gov.my HaiPress

FOTO MATRADE

KUALA LUMPUR,30 Jun- Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) akan menganjurkan program Hari Eksport 2024 di enam lokasi iaitu Melaka,Pulau Pinang,Kuala Lumpur,Sarawak,Perak dan Selangor bermula Julai ini.

MATRADE,menerusi kenyataannya memaklumkan dalam masa terdekat,acara berkenaan akan berlangsung di MITC Ayer Keroh,Melaka pada 2 hingga 3 Julai dan Hotel Olive Green,Pulau Pinang pada 22 hingga 23 Julai.

Sehingga kini,lebih 73 peserta daripada 45 syarikat perusahaan mikro kecil dan sederhana (PMKS) telah berdaftar untuk menyertai Hari Eksport Melaka 2024,kata MATRADE.

Menurut kenyataan itu,program itu adalah antara platform bagi PMKS di Malaysia untuk mendapatkan maklumat praktikal berkenaan panduan asas mengeksport daripada agensi dan badan penggalakan eksport kerajaan dan swasta.

Selain itu,PMKS juga akan didedahkan kepada bantuan yang diberikan oleh kerajaan serta perkhidmatan kepada usahawan oleh pelbagai pemain dalam ekosistem eksport negara untuk memulakan langkah mengeksport,katanya.

Hari Eksport 2024 adalah program pembangunan pengeksport tahunan MATRADE yang diadakan dengan kerjasama kerajaan negeri dan rakan strategik agensi berkenaan.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.